Over ons

CV De Venfluiters heeft een rijke historie.
Het ontstaan van de Venfluiters is ook een vaak verteld verhaal, zodoende hebben we een Venfluiter van het eerste uur gevraagd om het op papier (nou ja, scherm) te zetten voor ons.

Ontstaan van de Venfluiters

" Lang, lang geleden kwam ik voor het eerst in contact met het fenomeen carnaval. "

caret-down caret-up caret-left caret-right

Samen met mijn ouders stond ik in Geesteren te kijken naar de optocht. Ook al was het min 10 graden, de snoepjes die destijds nog van de prinsenwagens werden gegooid maakten alles goed. En na een uurtje was alles voorbij, dus kon iedereen weer snel naar huis om daar te genieten van een kop groentesoep of een bordje stamppot moos.

Enkele jaren later begon de carnaval al iets andere vormen aan te nemen. In plaats van te gaan kijken met ouders, ging ik samen met mijn vriendjes en vriendinnetjes een wagen bouwen. Boxen met 600 Watt, de Vengaboys en twee flessen Passoa-jus, en we waren helemaal de keerl en razendsnel dik. Wie deed je wat!

En toen kwam het memorabele moment. Vroeger was er nog de herberg in Vasse, het café waar de vaste klanten konden blijven slapen als dat nodig was, met of zonder de vrouw van de kastelein. Een aantal grote jongens uit Manderveen hadden ons en de beruchte Valentijnboertjes opgemerkt, en werden hierdoor geïnspireerd!

Heb je even tijd? Lees dan het hele verhaal!

(PDF, 9 pagina's)

Venfluiters door de jaren heen

© 2019 Venfluiters | Website ontwerp en beheer door OO-MEN.eu